Britta Wallgren

Administrerende direktør, Capio Sankt Görans sjukhus

«Dette er lean er en svært god introduksjon til lean tenkning og en stor hjelp i å skape en felles visjon og et felles språk på tvers av hele organisasjonen. Først leste toppledelsen boken og deltok på et seminar med en av forfatterne. Etter det bestemte vi oss for å kjøpe et eksemplar til alle sjefene. Nå forstår alle våre to hovedprinsipp om ‘flyteffektivitet’ og ‘sikre kvalitet i hvert steg’.»

Birgir Jakobsson

Administrerende direktør, Karolinska universitetssykehus

«Den beste boken jeg har lest om lean. Den er velskrevet, lettlest og pedagogisk. Den er obligatorisk for alle som er interessert i å forbedre helsevesenet. Karolinska universitetssykehus har brukt boken til å lære opp 600 ledere.»

Dan Eliasson

Generaldirektør, Försäkringskassan

«Försäkringskassan (den svenske folketrygden), som er ansvarlig for å forvalte nesten halvparten av Sveriges årlige budsjett, er i ferd med gradvis å introdusere lean i driften. Deler av organisasjonen er i de innledende fasene av prosessen, og andre deler er kommet langt på vei. Uavhengig av hvor de er i prosessen, spiller Dette er lean en viktig rolle i å veilede våre samarbeidspartnere til å forstå lean. Således har denne boken stor innflytelse på en av hovedaktørene i det svenske velferdssystemet.»

Anders Leckne

Direktør, Kronobergshäktet (Kronoberg varetektsfengsel)

«Boken kaster lys over et fenomen som er utbredt innen det svenske rettssystemet i dag. Hvert område i rettssystemet er effektivt i seg selv, men de handler uavhengig av hverandre uten samordning, noe som gjør at systemet sett under ett blir ineffektivt. Økt fokus på flyteffektivitet innen rettspleien kunne skapt en mer humanitær og raskere gjennomstrømning. Kostnadene for staten ville naturlig nok minskes som en konsekvens.»

Dr Matthias Holweg

Direktør, Centre for Process Excellence and Innovation Judge Business School, University of Cambridge

«Vi tar ofte for oss de få velkjente suksesshistoriene for å lære om lean. Sannheten er imidlertid at lean stadig utvikles, ettersom konseptet tilpasses til alle nye sammenhenger det anvendes i. Hvis du ganske enkelt kopierer en annens oppskrift, fører det sjelden til en bærekraftig realisering av lean. I Dette er lean tar Niklas Modig og Pär Åhlström et viktig skritt vekk fra ‘begrepskaoset’ ved å illustrere de grunnleggende mekanismene som faktisk fungerer. Dette er en virkelig innsiktsfull bok som vil være til stor hjelp for service- og produksjonsselskaper som ønsker å definere og rettlede sin egen ferd mot lean.»

Christian Levin

Executive Vice President, Sales and Services Management, Scania

«Det er en stor utfordring å skape en felles forståelse av lean i en verdensomspennende organisasjon med 1600 driftssteder. Boken kommer til å være stor hjelp i vår pågående innsats for å forbedre levert verdi til kunden.»

Hanna Brandt González

Adm. leder, Unionen (Sveriges største fagforening)

«Dette er lean gir en lett tilgjengelig, strukturert og inspirerende fremstilling og beskrivelse av lean. Viktigst er kanskje verdien og effekten av den felles utviklingen av hele organisasjonen og den strukturerte måten å jobbe på fra medarbeidere til ledelse. Her er enorme gevinster å hente – både for medarbeidere, for bedriften og organisasjonen, og ikke minst for kunden!»

Hans Karlsson

Generaldirektør, Värmland fylkesstyre

«En lett tilgjengelig bok som byr på en grunnleggende forståelse for lean for de nysgjerrige, skaper orden blant konseptene for de litt mer innvidde og utfordrer de som tror de ‘er lean’. Dette er utrolig godt lesestoff som jeg varmt anbefaler til kolleger, ledere, styremedlemmer, politisk valgte tjenestemenn, og alle andre som vil skape mer verdi i det de gjør.»

Hans Narfström

Senior Vice President, Corporate IT, Scania

«Forfatterne har skapt en enkel og logisk struktur for å forstå lean. Boken har hjulpet vår organisasjon til å fokusere på de riktige spørsmålene.»

Johan Wibergh

Executive Vice President and Head of Business Unit Networks, Ericsson

«Da jeg leste Dette er lean, ble jeg veldig positivt overrasket. Den beskriver lean på en klar og lettfattelig måte. Vi bruker boken mye hos Ericsson, og jeg anbefaler den til alle som trenger en kjapp introduksjon til lean-konseptet og dets fordeler.»

John Lagerling

VP, Business Development, Mobile and Product Partnerships, Facebook

«Dette er lean er høyst anvendelig lesestoff for ledere innen alle typer næringer. Den viser at driftsoptimalisering ikke er en statisk affære, men noe som hele tiden må gjenoppfinnes og optimaliseres. Vellykkede virksomheter kan best opprettholde sine konkurransefortrinn ved hele tiden å gå tilbake til et perspektiv der kunden holdes i fokus. Hvis organisasjonen har for mange interessenter som drar i forskjellige retninger, kan det å vende tilbake til essensen, nemlig kundeopplevelsen, føles som en lettelse! Lean er en tenkemåte som viser veien i disse kritiske forandringene. Jeg har ikke funnet noen bok som bedre lærer bort konseptet og anvendelsen av lean enn denne!»

Lars Wrebo

Senior Vice President, Manufacturing, Volvo Car Corporation

«Jeg har lest atskillige bøker som prøver å forklare essensen av lean gjennom mine 25 år i bilindustrien. Dette er langt på vei den beste. Måten den beskriver lean på, vil være en åpenbaring for mange mennesker som ikke har fått med seg potensialet til dette komplekse konseptet. For alle som administrerer en verdikjede i dag, er denne boken uunnværlig.»

Magdalena Forsberg

Skiskytterlegende, foredragsholder, rådgiver

«For meg handler lean om livslang læring! Uavhengig av om jeg har vunnet eller tapt, har jeg alltid prøvd å lære noe nytt. Dette er lean beskriver hvordan Toyota har blitt en av verdens mest suksessrike organisasjoner. Toyota har alltid hatt konstant fokus på læring. Evnen til å lære er det som skaper bærekraftig suksess.»

Mikael Schiller

Styreformann, ACNE Studios

«Mote handler om selvutfoldelse, å vekke begjær, og få folk til å drømme. Moten er også, per definisjon, foranderlig. Derfor er fleksibilitet, reaksjonsevne, og kort tid til markedet kjerneegenskaper hos dagens suksessrike motehus. Dette er lean fanger opp essensen i hvordan veldrevne bedrifter skaper flyt gjennom hele verdikjeden og utvikler en evne til å lære hva som gjør kundene virkelig fornøyde. Lean er enkelt, men ikke lett – for enhver bedriftsleder som er interessert i å utvikle selskapet samtidig som det bruker mindre ressurser, kan jeg anbefale denne boken på det varmeste.»

Per Hallberg

Viseadministrerende direktør, sjef for forskning og utvikling, innkjøp, Scania

«Vi anvender tenkemåtene som er beskrevet i boken, på mange områder, inkludert IT og forskning og utvikling. Et felles språk og metodikk forenkler en kryssfunksjonell samhandling, som er en nødvendighet i en flytorientert bedrift. Forfatterne har klart å gjøre et komplisert tema tilgjengelig for mange mennesker gjennom en logisk og klar beskrivelse.»

Peter “Foppa” Forsberg

Ishockeylegende, investor

«Dette er lean beskriver hvordan organisasjoner kan utvikle driftsoptimalisering i verdensklasse. Den handler om teamarbeid, respekt og kontinuerlig forbedring, og om hvordan du kan utfordre deg selv og ditt team. Det spiller ingen rolle om du er leder for en organisasjon eller en toppidrettsutøver: Nøkkelen til suksess er universell. Prestasjoner i verdensklasse handler om å alltid ha den rette innstillingen!»

Petter Stordalen

Investor, hotellmagnat, eiendomsutvikler og miljøverner

«Verden er i en alvorlig krise. Vi må finne nye måter å forvalte ressursene og minske risikoen for knapphet. Dette er lean demonstrerer at den rådende forståelsen av ‘reell effektivitet’ er feil. Organisasjoner suboptimaliserer og sløser med ressurser uten å vite det. Denne boken fanger opp den nyeste innsikten i hvordan vi må reformere og fornye vårt syn på driftsoptimalisering. Den viser også hvordan helhetlig tenkning, integrering og orientering mot sluttbrukeren er hjørnestenene i å skape både økonomisk og sosial verdi.»

Professor Bob Emiliani

Central Connecticut State University

«Dette er lean er en vidunderlig og original bok som gjør mye for å hjelpe folk til å oppnå en korrekt forståelse for lean ledelse. Den presenterer ideer og konsepter på unike måter som er enkle for alle å forstå og anvende. Det er en fantastisk bok. Jeg bare elsker den.»

Professor Keith Goffin

Cranfield School of Management

«Denne boken om lean ledelse er en ‘obligatorisk’ bok for ledere og medarbeidere i produksjons- og serviceorganisasjoner. Modig and Åhlström har gjort en god jobb, ikke bare ved å velge ut de viktigste konseptene fra den store litteraturen om lean ledelse, men også ved å by på krystallklare forklaringer av hvert konsept. Altfor ofte er bøker om ledelse proppet fulle av interessant, men perifer informasjon, men denne boken sløser ikke med én setning. Hvis målet ditt er å gjøre forretningsprosessen din mer effektiv, så bør du sørge for at alle i organisasjonen din leser denne boken. For det første vil den informere dine ansatte om lean-konseptene. For det andre vil den inspirere dem til å anvende konseptene raskt.»

Professor Nigel Slack

Emeritus Professor, Warwick Business School

«Dette er lean er bare fantastisk. Virkelig leseverdig, interessant, relevant og vis. Jeg elsker historiene – de gjør boken levende.»

Professor Paul Coughlan

Trinity College Dublin

«Dette er lean er mye mer enn en snerten tittel på enda en bok om lean. Det er en lean undersøkelse av en bestemt driftsstrategi med grunnleggende betydning for organisasjoner som trakter etter å skape verdi for dem som ønsker å motta verdi. Den fanger opp verdiene, prinsippene, metodene og verktøyene som skaper et dynamisk syn på forbedringsimperativet. Og, den gjør det med ressurseffektivitet – på færre sider enn sammenlignbare bøker – og med flyteffektivitet – den fokuserer på det leseren behøver å forstå. Modig og Åhlström har stor respekt for sine lesere, som de engasjerer som om de var medarbeidere på samme team. De forteller historier, bruker metaforer og skisserer scenarier for å visualisere nøkkelbegreper og å utfordre misforståelser. De har stor respekt for historien til Toyotas produksjonssystem, og de viser hvor viktig det er med slik respekt for å kunne realisere en lean driftsstrategi. Til slutt levner de ingen tvil hos leseren om den delte forståelsen for fisking (hvordan de forholder seg til forbedringer), samtidig som de gir leseren nok handlingsrom til å finne sin egen måte å lære å fiske på.»

Professor Takahiro Fujimoto

University of Tokyo

«Lean er en betegnelse som tilsynelatende er enkel å huske, men vanskelig å få skikkelig has på. Mange ledere rundt om i verden tror fremdeles at essensen i lean produksjon er kostnadskutt, noe som er feil. Dette er lean er en av de mest konsise, lettfattelige og morsomste bøkene om temaet, og den vil hjelpe deg med forstå essensen i en av 1900- og 2000-tallets viktigste ledelsesfilosofier.»

Professor Terry Hill

Emeritus Fellow, University of Oxford

«Jeg fant Dette er lean høyst fornøyelig – dynamisk åpning, gjennomgående bruk av de samme eksemplene/illustrasjonene, godt språk og, viktigst av alt, en grundig redegjørelse for konseptene. Boken er et høyst verdig bidrag til vårt felt.»

Professor Zoe Radnor

Cardiff Business School

«Dette er lean lyder som en god roman ... den fenger fra første avsnitt (krefteksemplene), lar deg trenge inn i karakterene (det fantastiske konseptet flyteffektivitet), avslører handlingen sakte (lovene og teoriene) før den røper viktigheten av forholdene (skape og utvikle lean-organisasjoner) og gjør at du føler at alle kommer til å leve lykkelig alle sine dager (bare de implementerer lean). Eksemplene og forklaringene i boken er førsteklasses, og på bakgrunn av min egen erfaring med lean innen offentlige tjenester, mener jeg at denne boken krysser grensene på en sømløs og relevant måte gjennom å fokusere på konseptene. Dette er obligatorisk lesestoff for alle, fra nybegynneren til eksperten. Som med enhver god bok eller roman lærer du noe nytt hver gang du leser den!»

Ulf Näsström

Vice President, Saab AB, Business Area Electronic Defence Systems

"Boken er rettet mot både ‘nybegynnere’ og dem som tror at de allerede vet hva lean er. Mitt lederteam og jeg ble så inspirert av boken at jeg bestemte at alle de 1100 ansatte i organisasjonen skulle få hvert sitt eksemplar. Dette er lean har gjort det mulig for hele organisasjonen å ha et felles språk rundt lean, som er en forutsetning for at lean skal fungere i en stor organisasjon. Boken er lettlest, pedagogisk strukturert og overbevisende. Jeg kan anbefale denne boken på det varmeste."Forfatterne